Start
Om Mig
Mina Tjänster
Priser
Inför Ditt Besök
Kontakt
Gästbok
Före/efter Bilder
KennelBadning
Jag blöter ner hunden och sedan tvättar jag igenom hunden 2 ggr med ett milt och skonsamt schampo för hunden. Sedan använder jag mig utav ett återfuktande balsam på de hundar med den typ av päls som behöver det. Det är viktigt att man sköljer ur schampot noggrant. Sedan fönar jag hunden torr.

Klippning
Först kammar jag igenom hunden och tar bort eventuella tovor och sedan grovklipper jag hunden innan jag badar och fönar ut pälsen. Sedan finklipper jag för det är då man får det bästa resultatet med en jämn och mer hållbar klippning.

Trimning
Jag kammar igenom hunden och sedan trimmar jag dom partier som ska trimmas enligt rasstandarden och det som ska klippas med maskin klipper jag innan badning. Fönar hunden och sedan finklipper jag med sax det som ska klippas eller trimmar det som behövs rättas till.
En trimning går till så att man trimmar bort det översta lagret päls med endast fingrarna eller med hjälp av en trimkniv. För att få ett fint och jämt resultat bör man upprepa det var 8-10 vecka för att man ska få ett så fint och bra resultat som möjligt. Om man inte trimmar regelbundet så kan hunden se lite naken ut då endast underullen finns kvar.

Bada ej hunden 6 veckor innan besöket!

Tovutredning
Jag erbjuder tovutredning där man försiktigt reder ut tovorna och försöker spara så mycket hår som går. Men om tovorna har blivit som kakor och sitter långt ner inpå hunden finns tyvärr inget annat att göra än att klippa bort dem och göra hunden så prydlig som möjligt. Sedan är det bara att börja om och försöka hålla hunden tovfri.

Klor, Öron, Tandsten
Vid badning, trimning eller klippning ingår alltid kloklipp och ev. öronplock om det behövs. Tandsten kan jag ta bort om hunden tillåter och att tandköttet ser friskt ut men det tar jag extra betalt för.
 
2020 © Broddways Hundvård
Skapa din egen komplett hemsida, webbshop, studiosida, sms-betalning m.m hos
Extrasida.se - www.extrasida.se